GEA Sverige - GEA Robot

Örjan Bertilsson tvättar stallarna 4x mer effektivt!

År 2000 tog Örjan och Anna Bertilsson över familjeföretaget på gården Persgård i Blixtorp utanför Hunnestad, Varbergs Kommun. Efter ett par år investerade de i nya större stall som skulle rymma fler suggor och en ny tillväxtavdelning, i samband med detta installerade Indulant Montage AB det nya fodersystemet Skiold DM5000.


Örjan och Anna är måna om att kunna fortsätta jobba med det de äskar och prioriterar både sin egen, de anställdas och djurens hälsa för att kunna fortsätta i många år till. Valet att investera i Tvättrobot blev såklart enkelt! Den första tvättroboten installerades 2010, det blev en enorm skillnad i arbetssätt för de som arbetade på gården!

- ” 2019, på Elmia Grisföretagardagen, hamnade jag i Envirologics monter,

och blev intresserad av att investera i den nya generationens Robot,

den var så mycket smartare med sin internetuppkoppling samt larmfunktion via SMS. Som tur var så lyckades jag sälja min gamla Tvättrobot Clever Cleaner i baren på kvällen och kunde därmed gå tillbaka till montern och köpa visningsexet!”

Örjan Bertilsson, Persgård

Att investera i tvättrobot har gjort arbetet på gården betydligt effektivare, de skulle aldrig klara sig utan tvättrobot nu!


Tvättprocessen:
När djuren lämnat stallet spolar de först alla foderrör manuellt, sen startar de upp roboten på kvällen innan de går hem, de låter roboten köra fyra program, golv – väggar – golv – väggar, roboten har tvättat klart lagom till morgonen därpå. Personalen kan då ta över och finjustera det sista, de använder högtryckstvätt och sedan torkar de upp lokalerna till 35 graders värme.

De bränner golven med gasol och sedan desinficerar de stallet.

Hela processen tar ett par dagar upp till max 1 vecka, men de har 10 dagar på sig att bli klara innan nästa besättning ska in i stallet. Med tanke på att de har tvättrobot behöver de endast göra det sista jobbet själva, och inte alltihop, de vet då också att allt är kliniskt rent och smittorisken näst intill obefintlig.

På Persgård är de otroligt noggranna med renligheten, allt för att hålla den absolut bästa djurhälsan!


-”Vad vill du säga till någon som står i valet och kvalet att investera i Envirologic EVO Cleaner?”

Linnea Johansson, Indulant Montage AB

- ”Tycker du det är roligt att tvätta för hand? Fortsätt då med det, men tänker du på din hälsa så är valet självklart! Jag skulle säg att alla som har en hög grisproduktion behöver en tvättrobot, det finns inga genvägar, du får bara problem om du inte tvättar tillräckligt rent!”
Örjan Bertilsson, Persgård

Örjan Bertilsson
Gård: Persgård – Blixtorp, Hunnestad
Familj: Frun Anna, Barnen Evelina & Erik
Besättning: 280 Suggor, 8500 Tillväxtgrisar om året.
Fodersystem: Skiold DM5000
Tvättrobot: Envirologic EVO Cleaner